Σίγουρα είναι μέσα στο top 5 των μαγαζιών με την καλύτερη θέα σε ολόκληρο Βερολίνο. Όμως, σε αντίθεση με άλλα μαγαζιά, όπως π.χ. το πολύ κοσμικό Panoramapunkt, που χρεώνει ακόμα και το ασανσέρ που θα πάρεις για να ανέβεις ως εκεί, καταφέρνει και κρατάει τις τιμές του σε φοιτητικά επίπεδα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα, γιατί είναι κυλικείο πανεπιστημίου.

Βρίσκεται στην Ernst Reuter Platz, στο κτίριο του Πολυτεχνείου, παρόλα αυτά είναι ανοιχτό στο κοινό. Βέβαια, δεν υπάρχει πουθενά κάποια επιγραφή που να ενημερώνει για την ύπαρξή του, οπότε πρακτικά μπορούν να το βρουν μόνο οι φοιτητές και οι καθαριστές τζαμιών.

Ακόμα κι εγώ που γνώριζα την ύπαρξή του από πριν το επισκεφτώ πρώτη φορά, φτάνοντας έξω από το κτίριο σκέφτηκα αυθόρμητα «Μπα, δεν παίζει να έχει εδώ μέσα τέτοιο πράμα, λάθος διεύθυνση μου δώσανε οι καθαριστές τζαμιών φίλοι μου». Η επόμενη μισή ώρα βρήκε το κτίριο να κάνει τον Μανώλη και εμένα να κάνω το γύρω-γύρω, προσπαθώντας να μαντέψω πού αλλού μπορεί να βρίσκεται το περίφημο Skyline. Όταν δεν βρήκα άλλο υποψήφιο μέρος, οπλίστηκα με θάρρος και μπήκα (εντάξει, είναι πολύ πιο απλό από όσο το κάνω να ακούγεται, απλώς εγώ είμαι λίγο πολύ αμήχανος όταν δεν έχω να ακολουθήσω σαφείς οδηγίες πάντα).

Για να μην παιδευτείς κι εσύ όπως παιδεύτηκα εγώ, ετοίμασα βήμα-βήμα τα βήματα που πρέπει να κάνεις.

Στην αρχή πήγαινε στην Ernst reuter platz και εντόπισε αυτό το κτίριο.

tecnische-universitat-berlin

Μπες με παρρησία, χώσου σε όποιο ασανσέρ βρεις εύκαιρο και σημάδεψε ψηλά.

tecnische-universitat-skyline-berlin

Σπρώξε αυτή την πόρτα.

tecnische-universitat-skyline-cafeteria-berlin

Κάτσε όπου θες (ή όπου βρεις, όπως φαντάζεσαι κάποιες φορές γίνεται ο κακός χαμός).

skyline-cafeteria-berlin-seats

skyline-cafeteria-berlin-seats1

Ευχαρίστησέ με μετά.

skyline-cafeteria-berlin-view

skyline-cafeteria-berlin-view1

skyline-cafeteria-berlin-view2

skyline-cafeteria-berlin-view3

Ναι, ΟΚ, το μέρος έχει και καφέδες, σάντουιτς, σαλάτες, γιαούρτια, φρούτα, αναψυκτικά, χυμούς, γλυκά, μέρος (μόνο που για να το βρεις πρέπει να βγεις από το κυλικείο και να πας στην απέναντι πλευρά του ορόφου) και διαφορετικά κυρίως κάθε μέρα, αλλά νομίζω πολύ πιο σημαντικό είναι ότι έχεις το ίδιο το Βερολίνο στο πιάτο.

Skyline cafeteria
Ernst-Reuter-Platz 7 (20ος όροφος)
10587, Σαρλότενμπουργκ, Βερολίνο
Facebook
Κοντινότερη στάση: Ernst-Reuter-Platz (U2)

Και επειδή η ζωή είναι πολύ μικρή για να ψάχνεις τη στάση (του μετρό) που σε εξυπηρετεί καλύτερα, στον χάρτη με τις 334 όμοιές της, το ichlieberlin σε βοηθάει, επισημαίνοντάς τη  δ ι α κ ρ ι τ ι κ ά.

Berlin top tourist attractions printable map

Top